MD-2025, mun. Chișinău, str. N. Testemiţanu, 29
Lu
8-17
Ma
8-17
Mi
8-17
Jo
8-17
Vi
8-17

8-12
Du

Echipament

Pagina principală » Echipament

Centrul EUROMED DIAGNOSTIC este dotat cu echipament modern, care permite obținerea rezultatelor cercetării cu acuratețe ridicată. Centrul de diagnosticare este dotat cu:

 • Tomograf cu rezonanță magnetică 3 Tesla (SIEMENS Magnetom Skyra 3T)
 • Computer Tomograf 64 Slice (SIEMENS Somatom Sensation 64)
 • Computer Tomograf 128 Slice (SIEMENS Somatom Definition AS 128)
 • Aparate Radiografii Digitale in cantitate de 4 bucati (Siemens AXIOM Luminos dRF )
 • Dispozitive mobile de radiografie in cantitate de 2 bucati (Siemens MOBILETT XP)

Mai jos veți găsi o prezentare generală a echipamentelor utilizate în centrul nostru.

SIEMENS Magnetom Skyra 3T

Sistemul MAGNETOM ® Skyra este un punct de referință al productivității în clasa 3 Tl, vă permite să obțineți imagini de înaltă calitate a diagnosticului și oferă o creștere a nivelului de productivitate până la 50%. Datorită celor mai moderne tehnologii, MAGNETOM Skyra face posibilă lucrul în toate domeniile, de la practica clinică de zi cu zi până la cercetarea științifică avansată.

 • Calitate excepțională și viteză a studiilor MR în clasa 3 Tl
 • Obținerea eficientă a rezultatelor stabile
 • Extinderea gamei de servicii RMN

MAGNETOM Skyra, un scaner de imagistică MR 3 Tesla cu un tunel de 70 cm, oferă o serie de caracteristici tehnice care vă ajută să obțineți o calitate excelentă a imaginii și să atingeți un nou nivel de rentabilitate pentru examinările 3 Tesla.

 • Neurologie
 • Ortopedie
 • Cercetare corporală
 • Cardiologie
 • Sănătatea femeilor
 • Sănătatea bărbaților
 • Pediatrie
 • Oncologie
SIEMENS Magnetom Skyra 3T

Siemens SOMATOM Definition AS (128 Slice)

SOMATOM Definition Edge este o tomografie computerizată cu un tub cu raze X pentru cercetarea experților în cardiologie, oncologie, diagnosticare de urgență și neurologie. Un detector de nivelare a zgomotului complet integrat și electronic permite scanerului să obțină felii ultra-subțiri cu o rezoluție spațială ridicată de 0,3 mm. SOMATOM Definition Edge deschide posibilități largi și stabilește standarde în diagnosticarea scanerelor cu un singur tub.

SOMATOM Definition Marginea îndeplinește în totalitate cerințele de diagnostic viitor: diagnosticare cuprinzătoare în departamentul de urgență, inclusiv studii de pacienți cu durere toracică acută, expert cardiologice studii, capacitatea de a determina compoziția chimică a țesuturilor pentru diagnostic complex cu contrast enhancement (gutoasă depozite pe fondul arthrotic schimbări în mâini și picioare, diagnosticul diferențial al tractului urinar concrețiuni).

SOMATOM Definition Edge este echipat cu o nouă tehnologie FAST CARE group care simplifică fluxurile de lucru în timpul scanării și reconstrucției imaginii, menținând în același timp cel mai mic nivel posibil de încărcare a radiațiilor. Tehnologia reconstrucției iterative bazată pe SINOGRAMELE SAFIRE face posibilă obținerea unei reduceri semnificative a nivelului de expunere a pacientului prin reducerea zgomotului și creșterea clarității imaginilor. Atunci când se utilizează un complex de tehnologii pentru a reduce doza de radiații, se obține o reducere maximă de 72%. Toți algoritmii funcționează în modul automat.

Siemens SOMATOM Definition AS (128 Slice)

SIEMENS SOMATOM Sensation ( 64 Slice)

O tomografie computerizată spirală modernă cu 64 de felii echipată cu un tub de raze X Straton ™ inovator ultra-productiv, cu o viteză de rotație de 0,37 sec (0,33 sec – opțional) pentru o rotație completă de 360° gentry. Rezoluția izotropă de 0,4 mm, furnizată de tehnologia unică de eșantionare dublă de-a lungul axei z, soluția software și hardware Z-UHR, permite o rezoluție spațială izotropă de 0,24 mm (opțional).

Are cea mai mare performanță clinică și fiabilitate diagnostică în industrie pentru orice aplicație, în special în studiul structurilor anatomice fine, cum ar fi, de exemplu, arterele coronare distale ale inimii, urechea internă, oasele craniului, plămânii, mezenterul, fibrele musculare etc.

Oferă o calitate a imaginii fără precedent și vă permite să obțineți imagini cu cele mai mici vase intracraniene, pulmonare, mezenterice și periferice în mai puțin de 10 secunde.

Viteza crescută de scanare și rezoluția crescută sunt extrem de importante pentru cercetarea cardiacă și vasculară, neurologie și îngrijire de urgență, permite diagnosticarea și tratamentul mai rapid și mai precis al bolilor și, de asemenea, face procesul de cercetare mai confortabil pentru pacient.

SIEMENS SOMATOM Sensation ( 64 Slice)

Siemens MOBILETT XP

MOBILETT Elara Max este un sistem ușor și compact care oferă mobilitate și flexibilitate maximă de poziționare, chiar și în spații înguste, dar cu o calitate a imaginii constant ridicată.

Cu generatorul său puternic de 35 kW (450 mA) și detectoarele MAX fără fir, MOBILETT Elara Max oferă rapid o calitate superioară a imaginii. Procesarea imaginilor fără grilă în timpul examinărilor cu ajutorul postprocesării DiamondView MAX vă oferă imaginile clare, detaliate și cu contrast ridicat de care aveți nevoie pentru a lua decizii de diagnosticare încrezătoare – cu o doză redusă de iradiere.

Siemens MOBILETT XP

Siemens AXIOM Luminos dRF

Luminos dRF Max este un sistem combinat cu telecomandă care combină avantajele fluoroscopiei digitale și radiografiei digitale într-un singur dispozitiv. În același timp, implementează tehnologia proactivă MAX-suport și tehnologia integrată MAX-vizualizare.

Sistemul Luminos dRF Max are un detector cu ecran plat de dimensiuni mari, de 43 x 43 cm, pentru fluoroscopie și radiografie de înaltă rezoluție

Tehnicile de procesare a imaginii de înaltă calitate, combinate cu funcții de îngrijire, fac posibilă obținerea unor imagini dinamice și statice cu doze mici de înaltă calitate, cu o doză mai mică de radiații la pacienți de la copii mici pînă la adulți cu obezitate și personal. În plus, un sistem inteligent pentru obținerea și procesarea ulterioară a imaginilor ajută la reducerea timpului de examinare și vizualizare a diagnosticului.

Caracteristicile sistemului:

 • SmartMove – Mutați sistemul în poziția dorită cu un singur clic.
 • SmartTouch – mișcarea componentelor sistemului numai atunci când sunt atinse de o persoană.
 • SmartView – Obțineți imaginea dorită cu un singur clic.
 • Sistem combinat pentru fluoroscopie și radiografie.
 • Înălțimea minimă a mesei 48 cm pentru un transfer ușor al pacientului.
 • Calitate superioară a imaginii cu detector plat de 43 x 43 cm.
Siemens AXIOM Luminos dRF

PACS

PACS (Ing. Sistem de arhivare și comunicare a imaginilor – – sisteme pentru transferul și arhivarea imaginilor DICOM, implică crearea de arhive speciale la distanță pe serverele DICOM, unde o arhivă foarte voluminoasă poate exista mult timp într-o formă „fierbinte” și poate fi rapid accesibilă pentru căutarea și vizualizarea informațiilor de interes în rețeaua DICOM.

Arhitectura PACS este un sistem informatic medical construit folosind tehnologia Client-Server DCOM, bazat pe standardul DICOM și format din componente interconectate:

care formează împreună baza Sistemului Informațional radiologic RIS (Sistemul Informațional radiologic), care face parte din Sistemul Informațional Clinic HIS (Sistemul Informațional spitalicesc).

PACS

Imprimantă Medicală Agfa Drystar 5302

Bazându-se pe tehnologia avansată de imprimare termică, AGFA a creat filme de o calitate excepțională a diagnosticului pentru lucrul cu imprimantele medicale AGFA DRYSTAR. Folosind noul film DRYSTAR DT2B pe un substrat PET de 168 microni, veți obține imagini de diagnostic de cea mai înaltă calitate. Împreună cu confortul încărcării filmului în lumina zilei. Pentru imprimanta DRYSTAR 5302, este posibilă imprimarea tuturor dimensiunilor standard ale filmului: de la 8×10 inci la 14×17 inci, oricare două formate cu acces direct la imprimare (on-line).
Imprimantă Medicală Agfa Drystar 5302

Injector pentru studii CT: Accutron CT-D Medtron AG

Accutron CT-D este un injector cu două coloane pentru injectarea agentului de contrast, care este utilizat atât pentru proceduri clinice complicate în tomografia computerizată (CTA coronariană, angiografie CT, Tomografie pelvină și extremitate inferioară), cât și pentru examinări CT de rutină. Volumul de injectare (2 x 200 ml) este distribuit conform protocoalelor multifazice cu un debit mare pentru injecții precise de agent de contrast și soluție salină. Injectorul este, de asemenea, recomandat pentru utilizarea în noi proceduri de diagnosticare în domeniul ginecologiei, cum ar fi mamografia de contrast.
Injector pentru studii CT: Accutron CT-D Medtron AG